Vándor gyermekprogramok

Jó pár évvel ezelőtt úgy éreztük, nem csak közvetlen környezetünknek szeretnénk lehetőséget adni arra, hogy az általunk összegyűjtött tudással megismerkedhessen. Így hát elindultunk, és azóta az ország számos rendezvényét színesítettük vándorló gyermekprogramjainkkal.

Egy olyan kultúrát szeretnénk a gyermekeknek és szüleiknek megmutatni, amelyet a régi időkben mindenki magáénak mondhatott, napjaink embere viszont rácsodálkozik a régi népi élet gyöngyszemeire. Úgy gondoljuk gyermekeink gazdagabbá válnak azáltal ha megismerkednek saját hagyományaikkal, megérinthetnek egy magyar őshonos állatot, saját maguk dagaszthatják be kenyerüket, megismerkednek különféle kézműves mesterségek alapfogásaival vagy eljátszanak egy kazalnyi szalmában. Igyekszünk a mai kor embere számára is élhető műveltségként közvetíteni hagyományos paraszti kultúrát.

Gyermekprogramjainkat a játékosság, az élményközpontú ismeretátadás jellemzi, nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy munkatársaink megfelelő tudással rendelkezzenek: kollégáink a Dunakanyarban élő kézműves mesterek, pedagógusok, népi játszóház vezetők. Játékeszközeink kizárólag természetes alapanyagokból készülnek.

Gyerekprogramjainkat fesztiválokra, családi napokra, céges rendezvényekre, szabadtérre vagy beltérre egyaránt ajánljuk.